Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Czy mi coś grożi ?

Metin2Dropper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey ,

mówię krótko oszukałem gostka na x2 aure i x3 fasolki zen grozi mi coś? jakiś ban czy coś? mówił, że niby nagrał , w regulaminie piszę że team nie odpowiada za kradzieże, że to na własną odp. więc jak według was?

cristiano_ronaldo___signature_by_manuexp

Opublikowano

zalezy jak go oszukałeś ale nic ci nie powinien zrobić ponieważ all postaci itemki yang należą do gamefroge wiec nic nie ukradłeś

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

"Oszustwo w handlu

Jest wielu graczy, którzy chcą stać się lepsi twoim kosztem. Takie zachowanie jednak nie łamie regulaminu. Poniżej znajduje się lista "pretekstów", które używane są najczęściej do kradzieży przedmiotów innym graczom:

Ulepszanie przedmiotów:

Jakiś gracz twierdzi, że jest w stanie ulepszyć twoje przedmioty bez ryzyka spalenia, podwoić ich ilość itd.

Nie dawaj mu żadnych przedmiotów!!! Prawdopodobnie to złodziej, który chce ukraść Ci twoje przedmioty.

Zła ilość Yang/Nieodpowiedni przedmiot

Jeżeli chcesz się wymienić przedmiotami, zaznacz odpowiednią osobę i otwórz okienko handlu. Po otworzeniu okna handlowego, wstaw swój przedmiot w odpowiednie miejsce. Poczekaj, aż twój kontrahent wystawi swój przedmiot. Jeśli wszystko sie zgadza, a druga strona anuluje handel bez powodu, prawdopodobnie chce Cię oszukać. Często jest tak, że oszust posiada dwa przedmioty, na początku pokazuje ten dobry, jednak później (bez wiedzy drugiej osoby) podmienia go na gorszy - właśnie po to anuluje handel (to daje mu możliwość podmienienia przedmiotu). Przykład: osoba pokazała zbroje na 42. poziom +7, kilka razy anulowała handel. Po zaakceptowaniu okazuje się, że zamiast zbroi +7 w twoim ekwipunku znajduje się ta sama zbroja, ale +0. Jeżeli druga strona wystawi zły przedmiot, a ty zaakceptujesz transakcję to niestety nic sie nie będzie dało zrobić.

PAMIĘTAJ! PRZED ZAAKCEPTOWANIEM HANDLU, ZAWSZE UPEWNIAJ SIĘ, ŻE PRZEDMIOT W OKIENKU TO TEN, KTÓRY CHCESZ KUPIĆ!

Handel może odbyć się również za pomocą Tobołu. Daj Tobół osobie sprzedającej przedmiot i poproś, aby wystawiła żądany przez Ciebie przedmiot w sklepie. Jest to najbezpieczniejszy sposób - nikt Cię nie oszuka.

Nie staraj się dokonać transakcji tak szybko, jak to tylko możliwe - właśnie na to liczy złodziej.

Nie śpiesz się, jeżeli sprzedający nie ma czasu to jego problem - jeśli mu zależy to poczeka.

Ewentualnie umów się na zakup przedmiotu później, kiedy będzie miał czas.

Umowy typu "Daj mi 50k Yang i twoją zbroję to Cię podexpię.' są na przeprowadzane tylko i wyłącznie ryzyko graczy.

Jeżeli ktoś próbuje Cię oszukać w taki sposób to niestety nic mu nie możemy zrobić.

Ustalenia typu 'Pokaż mi swoją broń/zbroję - przed kupnem chciałbym ją wypróbować. Zaraz oddam.' również są na ryzyko graczy.

Zanim zgodzisz się na takie coś, pomyśl o konsekwencjach. Nie każdy gracz robi to co mówi/obiecuje."

Sam widzisz... Zrobił to na wałsne ryzyko ,a cytat wzięty z pl'a :)

Opublikowano

Hey ,

mówię krótko oszukałem gostka na x2 aure i x3 fasolki zen grozi mi coś? jakiś ban czy coś? mówił, że niby nagrał , w regulaminie piszę że team nie odpowiada za kradzieże, że to na własną odp. więc jak według was?

Jezeli wartosc przedmiotu przekroczyla 100zl to tak,a to jest warte max 2dyszki,wiec nie sadze by poszedl z tym na policje.

sstwc.jpg

Opublikowano

Jezeli wartosc przedmiotu przekroczyla 100zl to tak,a to jest warte max 2dyszki,wiec nie sadze by poszedl z tym na policje.

Taaa od 250zł to już przestępstwo myśle że te marne aury jak i fasolki nie są warte nawet 5ciu zeta w realnym świecie :)

Opublikowano

zgadzam sie z upem nie ma tego w item shopie wiec nic ci nie grozi :>

Ale zlodzieji sie tempi ... i podam ten temat gmowi z przyznaniem sie do winy i bedzie banik :Djoke

Pozdrawiam stroz prawa

O.S.T.R & PIH & PEJA NAGRAJCE RAZEM

FAN POLSKEIGO RAPU

Zbieram-Daj - nie bądz żyła

satabplayer.png

Nowy serwer MT2 ! Zapraszamy.

2.png

1417252872.png

Pro Net F*CK It

Opublikowano

Taaa od 250zł to już przestępstwo myśle że te marne aury jak i fasolki nie są warte nawet 5ciu zeta w realnym świecie :)

moze wyceni aure w pln na 100 tysiecy to wtedy beda autora teamtu jeabc w kiciu z 5 lat w dupsko za free buahaha

Opublikowano

Jezeli zglosi na policje to jak najbardziej. Istnieje cos takiego jak umowa ustna

rozjebales mnie a c ona YS gadali o ty mczy jak ze sutna moze napisal w grze to powiesz ze umowa pisemna byla ja pierdole ale neosu sa

Opublikowano

jesli to kupil za kase realną i pójdzie na policję to tylko go wyśmieją a jeśli rzeczywiście kupił to za realną kasę to też go wyśmieją ale będzie dochodzenie

Opublikowano

Nie ma co się bać cena tych itemków nie przekracza 120 zł czyli policja nic ci nie moze zrobić a support w tej sprawie tez gówno może!

Opublikowano

Nie ma co się bać cena tych itemków nie przekracza 120 zł czyli policja nic ci nie moze zrobić a support w tej sprawie tez gówno może!

a jak wycenil na milion zlotych te itemy xD albo wydal na podwojny drop na sM powiecmy na SM wydal 400 zl i aura dropla dopiero mu jak ostatnim razem doaldowal se SM za 400 zl i kupil podwojny drop.wiec wyalzi ze wydal realna kase 400 zl.wszystko mzona tak ulozyc ze cos co ma wartosc 1 grosza u kogos innego moze byc warta milion.serio do autora teamtu kup se zapas wazelin i schylaj sie po mydelkko i dawaj dupy za free juz teraz by miec wprawe w poprawczaku lub wiezieniu ]

Opublikowano

Może i ja się wypowiem w tej kwestii, ponieważ miałem taki problem, a dokładniej ukradziono mi ekwipunek warty około 9.000 zł.

Poszedłem oczywiście z tym na policję, ale oni nic, bo podobno ekwipunek nie był moją własnością tylko własnością administracji.

Dlatego też nie musisz martwić się o mandat, upomnienie, sprawę sądową czy nawet bana... jego problem, że dał się wykiwać, ale pomyśl jak Ty byś się czuł jak by Ciebie oszukano.

Ja coś o tym wiem i takiego "bólu" nie da się porównać z niczym^^

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Może i ja się wypowiem w tej kwestii, ponieważ miałem taki problem, a dokładniej ukradziono mi ekwipunek warty około 9.000 zł.

Poszedłem oczywiście z tym na policję, ale oni nic, bo podobno ekwipunek nie był moją własnością tylko własnością administracji.

Dlatego też nie musisz martwić się o mandat, upomnienie, sprawę sądową czy nawet bana... jego problem, że dał się wykiwać, ale pomyśl jak Ty byś się czuł jak by Ciebie oszukano.

Ja coś o tym wiem i takiego "bólu" nie da się porównać z niczym^^

sorki ale dla mnie masz cos z lgowa poniewaz 9 tysiecy ekwipunek warty a na SM ile wydales?dziwne ze jestes modkiem na mpc forum o botach i czitach pewnie z tej stronki jakis syf zalapales.ktos za 500zl mial sad a tu za 9 tysiecy nie ma dziwne bardzo.

Opublikowano

Bardzooo dużo kaski na SM poszło lub coś że ity warte 9 tysiakow...

Od urodzin aż do śmierci pozytywnie pierdolnięci. paulo coelho

Opublikowano

Nie dostaniesz , bana . dzieciak tak tylko powiedział ze nagrał ..

a team ? jagby im wysłał dostał byś bana za oszustko...

lecz nie rub takich tematów . nie dostaneisz bana koniec tematu ;)

Temat do zamknięcia

masz jakiś problem pisz do mnie

.. nie pisz takich tematów

280qird.jpg

Pomogłęm ? Zbieram -

Opublikowano

SPATlol EQ ktore warte 9 tys zloty jest mozliwe, moze ty masz za 100 zl.

Jak ktos zarabia to moze se pozwolic, a nie siedzisz przed kompem i sie wymadrzasz.

A ze wartosc musi byc od 120 zl to pierwsze slysze? Dzieci w sklepie kradna lizaki i trafiaja na posterunek, w takim razie mozna wszystko krasc ponizej 120 zl ?

Kradzież wirtualna jest taka sama jak zwykla kradzież

Opublikowano

SPATlol EQ ktore warte 9 tys zloty jest mozliwe, moze ty masz za 100 zl.

Jak ktos zarabia to moze se pozwolic, a nie siedzisz przed kompem i sie wymadrzasz.

A ze wartosc musi byc od 120 zl to pierwsze slysze? Dzieci w sklepie kradna lizaki i trafiaja na posterunek, w takim razie mozna wszystko krasc ponizej 120 zl ?

Kradzież wirtualna jest taka sama jak zwykla kradzież

to idz wytocz rozprawe cwaniaku.tak eq milion zlotych wycenice od razu sobie a warte bezie przez kogos inengo na 1 hrosz!!!!!

Opublikowano

Heyy,

Zastanawia mnie to , gdybym ukradł ribka +9 sr 27 x2 kd +4 ( bo mam okazje ) to ta osoba by poszła na posterunek? warto dodać , że niby ma 15 lat ( lecz zachowuje się na 12 zwykły pokemoon ) raczej nic nie powinna zrobić, bo nie przekracza 120 zł i wspomnę Kiecollek z s2 feniks okradał ludzi na złodzieje+9 stalki+9 itd. i jego nie podawali do sądu , a to byli gracze +80 lvl. a osoba którą miałbym okraść ma 31 lvl :>>

cristiano_ronaldo___signature_by_manuexp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...